Skąd internet

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fab1
    Classic
    • 2011
    • 29

Skąd internet

gratulacje, fajne mody gwint na duży plus, dystans również (chociaż osobiście kupiłbym felgi z mniejszym ET).

jak Ci się jeździ na gwincie AP? miałem taki w poprzednim aucie (BMW E46) i był mega komfortowy, jednak tył często dobijał. walczyłem nawet z producentem, przysłał mi twardsze sprężyny (za free ) ale nadal było kiepsko. z tego co wiem, te zawieszenia do BMW są źle zestrojone, dlatego jestem ciekaw jak to jest przy lżejszej Octavce.
    powiedz mi jeszcze jak masz ustawioną wysokość przód/tył. w E46 miałem zawieszenie na podobnym poziomie i przód był skręcony na max a tył na max podniesiony...
  • amlas
    Ambiente
    • 2010
    • 130
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Skąd internet

Jako, że nie siędzę temacie proszę o poradę:
    Gdzie najlepiej można kupić internet do tabletu? Jako, że w telefonie nie korzystam z neta, służy mi tylko do dzwonienia, to nie orientuję się na rynku, a pewnie się to zmienia dynamicznie
    Chciałbym korzystać z tabletu poza domem tzn. jako GPS i do przeglądania internetu. Domyślam się, że trzeba kupić kartę SIM chyba.
    Mam Aero2 ale słabo działa, muli strasznie, pewnie zależy od zasięgu.
    "Największym szczęściem jakie może spotkać człowieka jest życie w socjalizmie.
    Zaś największy pech jaki może mu się przydarzyć to mieć takie zasrane szczęście."

Komentarz

• rafiki
      RS
      • 2012
      • 15976
      • Superb III (3V3)

amlas, zacznijmy od tego, że przy Aero masz "szalone" 512 kbps max :szeroki_usmiech ja korzystam z Play. pakiet 30 GB LTE (pierwsze pół roku bez limitu, po wykorzystaniu prędkość ograniczona chyba do 10 Mbps), do tego router WiFi za 60 zł/m-c. Zasięg 9.5/10, rzadko kiedy mam HSPA+ zamiast LTE router ładowany przez USB z kompa lub przez dedykowaną ładowarkę, bateria starcza na ok. 6 godzin
      رافال
      Spoty
      Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• amlas
        Ambiente
        • 2010
        • 130
        • Octavia I (1U2)
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

kurcze, szukam czegoś naprawde budżetowego. W domu mam internet 12Mbps z kablówki (30zł/m-c), do tego router i mam neta w laptopie i tablecie.
        Potrzebuje jakiegos mobilnego interneta na wyjazdy.
        Zaś największy pech jaki może mu się przydarzyć to mieć takie zasrane szczęście."

Komentarz

• klekocix
          Rider
          • 2010
          • 479
          • Octavia I combi (1U5)
          • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez amlas
          kurcze, szukam czegoś naprawde budżetowego. W domu mam internet 12Mbps z kablówki (30zł/m-c), do tego router i mam neta w laptopie i tablecie.
          Potrzebuje jakiegos mobilnego interneta na wyjazdy.

Kolego, jak masz już Aero2 to może dalej warto iść tym tropem?

Oferta 5GB z prędkością 3Mb/s ważny przez 60 dni za 20zł brzmi bardzo obiecująco.
          Jak nie wyjeżdżasz nigdzie to nie doładowujesz konta i masz najniższą prędkość - planując wyjazd doładowujesz konto i śmiga zdecydowanie szybciej.
          Freshtimers.pl, czyli mój mały fanpage z samochodami na wielkim Facebooku

https://www.facebook.com/Freshtimers

Komentarz

• rumcajs_kr
            Rider
            • 2011
            • 319
            • Fabia

Zamieszczone przez amlas
            kurcze, szukam czegoś naprawde budżetowego
            Mogę Ci polecić rozwiązanie, które od roku testuje u siebie w domu, a więc starter Orange Free na kartę za 20 zł. na start miałem 20zł, które po 30 dniach doładowałem za 50zł i przez 3 m-c nie wykorzystałem tego w pełni. Fakt, że potrzebowałem rozwiązania tylko do domu, gdzie sporadycznie korzystam z neta. Do dystrybucji sygnału użyłem starszego smarfona z androidem, gdzie można ustawić sobie hot-spota wifi.
            Moja nowa pasja

Były posiadacz O1FL

Były posiadacz 6Nki

Komentarz

• rafiki
              RS
              • 2012
              • 15976
              • Superb III (3V3)

amlas, play jest jak najbardziej mobilny ale jeśli masz Aero (z routerem jak rozumiem) to może rozważ opcję "tylko sim" bez urządzenia: http://www.play.pl/oferta/play-inter...ine-tylko-sim/ 30 zł za 30 GB miesięcznie
              رافال
              Spoty
              Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• amlas
                Ambiente
                • 2010
                • 130
                • Octavia I (1U2)
                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez klekocix
                Oferta 5GB z prędkością 3Mb/s ważny przez 60 dni za 20zł brzmi bardzo obiecująco.
                to jest ciekawe...

Komentarz

• Czarna_LK
                  RS
                  • 2014
                  • 2255
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

amlas, sprawdź przed zakupem (nie zależnie od oferty) jak u Ciebie z zasięgiem.
                  Octavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80299

_______
                  Piotr

Komentarz

• amlas
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 130
                    • Octavia I (1U2)
                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

ale mi chodzi o internet mobilny, nie do domu, w domu mam. potrzebuje na wyjazdy, a nie wiem jeszcze gdzie bede jezdził

Komentarz

• rufus295
                      Drive
                      • 2009
                      • 71

Orange free na kartę właśnie kupiłem teściowej do tabletu. Póki co za 65 zł ma do wykorzystanie 37GB na czas nieokreślony, czyli 1.8zł za 1GB, nie jest źle

Komentarz

• parasite
                        L&K
                        • 2011
                        • 1368

Jeśli nie potrzebujesz mega prędkości to może www.vectonemobile.pl:
                        2 zł – 100 MB
                        3 zł – 300 MB
                        5 zł – 1 GB
                        10 zł – 3 GB
                        20 zł – 7 GB

Ruch idzie chyba przez GB ale do GPSa i przeglądania internetu powinno spokojnie wystarczyć. Można zamówić darmową kartę sim.
                        AGR 112KM, 232Nm
                        Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratoRS
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

Jak masz neta w telefonie, to zrob z telefonu router wi-fi i niech tablet z tego pakietu korzysta.
                          Spritmonitor.de

Komentarz

• dylan80
                            Rider
                            • 2009
                            • 625

aero2 mam od dawna, jakoś to chodzi, ale wolno i od zeszłego roku wprowadzili wklepywanie capchta co godzine...
                            dziś połasiłem sie i kupiłem pakiet bez capchta i ze zwiększoną do 3Mb/s prędkością.... bo wkurzało mnie to wklepywanie kodów co chwile.. obawiam sie tylko, że te 5GB to sie raz dwa straci, bo licznik zapieprza, i teraxz będe musiał wyłączac pobieranie danych jak nie bede korzystał....
                            zobaczymy jak to bedzie... prędkość mam pełne 3Mb in i 1Mb out, przed chwilą sprawdzałem ...
                            jeśli limit danych nie będzie sie zmniejszał w szybkim tempie, to jest to fajna oferta... pożyjemy, zobaczymy... za tydizeń napisze, ile mi zeżarło MB

Komentarz

• wesol
                              Rider
                              • 2008
                              • 689

blockera jakiegos musial bys tez zainstalowac do wyskakujacych okienek itp spraw. Tak smao jak ladowanie fotek wylaczyć. To napewno mocno ograniczy uciekanie danych i zbeden nabijanie licznika.
                              G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP

Komentarz

• dylan80
                                Rider
                                • 2009
                                • 625

aha, nie zaznaczyłem, ze aero używam tylko w telefonie i tylko poza domem ....

Komentarz

• Maicroft
                                  Moderator
                                  S_OCP MemberModeratoRS
                                  • 2004
                                  • 25757
                                  • Audi

W innym temacie Adamowi polecam zakup karty z Orange z okreslonym pakietem danych

Mozna szukac wiekszych pakietow, albo 50GB na pol roku. Trzeba wiedziec ile trzeba tych GB na miesiac. Jak sie dane wyczerpia, albo minie termin, karta do kosza i kupuje sie nastepna.
                                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Agamek12
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 9943
                                    • Ford

Aero2 wprowadziło nowe pakiety danych: http://pclab.pl/news67551.html
                                    Adam... Używam:
                                    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

Pracuję...